Afrin saldırısını destekleyen Kılıçdaroğlu yuhalandı

Afrin saldırısını destekleyen Kılıçdaroğlu yuhalandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’da yaptığı Afrin açıklaması sırasında protesto edildi.

Nazım Hikmet'in doğumunun 116'ıncı yıldönümü ve Nebil Özgentürk'ün "56 Yıllık Göçün Öyküsü: Bizim Hikayemiz" adlı belgeselinin galası vesilesiyle Almanya’nın Wuppertal kentinde düzenlenen etkinliğe katılan Kılıçdaroğlu Afrin hakkında yaptığı açıklamalar sırasında bazı katılımcılar tarafından yuhalanarak protesto edildi.

Kılıçdaroğlu toplantı sırasında  şöyle konuştu:

"Elbetteki büyük sorunlarımız var. Büyük acılar yaşıyoruz. 30-35 yıldır terörden büyük acılar yaşayan bir Türkiye'yiz. Ülkemizde ve ülkemizin dışında yaşanan olaylar yeni acıları önümüze getirdi. Afrin'de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyorum: Allah onların yardımcıları olsun. Biz kendi ülkemizde kardeşçe yaşamam istiyoruz. Hiçbir ülkede terör olmasını istemeyiz. Komşularımızla huzur içerisinde yaşamak isteriz. Biz burada acıları paylaşırken, acıları yaşayan anneler var Türkiye'de. Hiçbir annenin acı çekmesini istemeyiz."

SOL PARTİ MİLETVEKİLİ SALONU TERK ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun Afrin'le ilgili sözleri üzerine Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut protesto amacıyla salonu terk etti.

CHP liderinin konuşması bitmeden protokoldeki koltuğunu terk eden Akbulut, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Nazım Hikmet, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'ya karşı yapılan bir 'saygısızlık" olarak tanımladı. Akbulut, "Nazım Hikmet'e, Yılmaz Güney'e, Ruhi Su'ya, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına, Ahmet Kaya'ya ve birçok değerlerimize olan saygımızdan dolayı salonu terk etmek zorunda kaldık" dedi. Türkiye asıllı milletvekili, ismini verdiği kişileri kastederek, "Savaş karşıtı bir solcu olarak eminim ki onlar da aynı tepkiyi gösterirdi" diye konuştu.  

 Etkinlikteki bazı seyirciler ise "Savaşa hayır" sloganlarıyla Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.