‘Afrin saldırısında aynı aileden 7’si çocuk 8 kişi hayatını kaybetti’

‘Afrin saldırısında aynı aileden 7’si çocuk 8 kişi hayatını kaybetti’

Afrin saldırısı sonucu Cilbire köyünde aynı aileden 7’si çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

AKP’nin Afrin’e yönelik başlattığı saldırısı sonrası dün savaş uçaklarıyla öğleden sonra Şerawa ilçesine bağlı Cilbire köyüne düzenlenen bombardıma nedeniyle aynı aileden 7’si çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre savaşta hayatını kaybedenlerin, İdlib’teki çatışmalı ortamdan kaçarak bu köye yerleştiği öne sürüldü. 

Yaklaşık 4 ay önce İdlib'in 33 kilometre güneyinde bulunan Maarat el-Numaan şehrinden gelerek Afrin'e yerleşen ve tavuk çiftliğiyle uğraşan Arap aileden en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Bombardıman sonrası olay yerine giden "Heyva Sor a Kurd" adlı gönüllülerin, uzun uğraşlar sonucu 6 cenazeyi enkaz altından çıkardığı, 2 kişiye ise henüz ulaşılamadığı aktarıldı. Haberde, yaralı 5 kişinin daha enkaz altından çıkarılarak Afrin’deki Avrin Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle belirtildi: Wael El Huseyn (1); Salameh Huseyn (6); Musab El Huseyn (6); Fatallah El Huseyn (8); Hadeel El Huseyn (10); Refeh El Huseyn El Homer (33). Hala enkazın altında olduğu düşünülen 2 çocuğun isimleri ve yaşları ise şu şekilde aktarıldı: Ehmed El Huseyn (17); Samak El Huseyn (16).