Afganistan'da iki ayrı bombalı saldırı

Afganistan'da iki ayrı bombalı saldırı

Afganistan'da Ramazan ayının ilk gününde iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Ülkenin doğusunda yer alan Host vilayetinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan'da ülkenin doğusundaki Host vilayetinde ve ülkenin batısındaki Herat vilayetinde iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirildi. 

Host polis şefi Feyzullah Hayrat tarafından yapılan açıklamada, Host'taki saldırının ABD istihbarat servisi CIA tarafından finanse edilen ve eğitilen yerel askeri birlik konvoyunu hedef aldığını söyledi.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Hayrat "Bombalama sabahın erken saatlerinde, Host Bölgesel Gücü (KPF) üyeleri işe başladığı sırada meydana geldi" dedi. Taliban'ın üstlendiği bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin de yaralandığı bildirildi.

Herat vilayetinde de askerleri taşıyan bir minibüse gerçekleştirilen saldırıda 10 sivilin hayatını kaybettiği, 6 sivilin de yaralandığı bildirildi. (Deutsche Welle Türkçe)