AFAD'dan skandal açıklama: Tecavüz doğru ama haber yapılması iyi niyetli değil

AFAD'dan skandal açıklama: Tecavüz doğru ama haber yapılması iyi niyetli değil

23 Nisan’da Merkel’in Davutoğlu’yla gezdiği ve kusursuz olarak lanse edilen AFAD’a bağlı mülteci kampında 8 ile 12 yaş arasındaki 30 çocuğa tecavüz edildiğinin ortaya çıkmasının ardından AFAD bir açıklama yaparak tecavüz skandalını doğruladı.

23 Nisan’da Merkel’in Davutoğlu’yla gezdiği ve kusursuz olarak lanse edilen AFAD’a bağlı mülteci kampında 8 ile 12 yaş arasındaki 30 küçük çocuğa tecavüz edildiğinin ortaya çıkmasının ardından AFAD bir açıklama yaparak tecavüz skandalını doğruladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada kendilerine bağlı mülteci kampında 30 küçük çocuğun tecavüze uğradığı kabul edildi ve tecavüz skandalının haberleştirilmesi, "2015 yılında yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayın aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyoruz" denilerek eleştirildi.

Açıklamada, çocuklara tecavüz ettiği ortaya çıkan E.E.'nin, Nizip Kaymakamlığı sorumluluğunda hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edildiği ve şahsın işe alındığı tarihte sabıka kaydının bulunmadığının altı çizildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gaziantep Nizip Geçici Barınma Merkezi’nde yaşanan adli bir olaya atfedilen bazı detaylar, bugün bazı medya organlarında yer bulmuştur.

Haberde ismi geçen E.E., Nizip Kaymakamlığı uhdesinde hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edilmiştir. Şahsın işe alındığı tarihte sabıka kaydı bulunmamaktadır.

Şahıs, 2015 yılında alınan bir ihbar neticesinde yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

Başbakanlık AFAD, konuyla ilgili bilgilerin alındığı ilk günden beri süreci yakından takip etmiş, idari tedbirleri almıştır. Aynı şekilde, AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. Olaydan etkilenenlere yönelik psikolojik destek hizmeti ilk andan itibaren verilmeye başlanmıştır.

3 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkemiz, AFAD koordinasyonunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Birleşmiş Milletler dahil uluslararası otoritelerin takdirini kazanmıştır.

2015 yılında yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayın aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyor, hadisenin tüm boyutlarıyla tarafımızdan takip edildiğini, gerekli adımları attığımızı ve atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."