Adrasan'daki yangın 20 saat sonra kontrol altına alındı

Adrasan'daki yangın 20 saat sonra kontrol altına alındı

Antalya’nın Kumluca ilçesinin turistik bölgesi Adrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinin turistik bölgesi Adrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını bu sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos’a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe mahallesinde başlayan orman yangını tatil merkezi Adrasan’a sıçramış, yangının ilerlediği Olympos da tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Yangında 150 hektar ormanlık alan yok oldu.

Adrasan’da dün başlayan orman yangını 20 saat sonra kontrol altına alınırken, soğutma çalışması başlatıldı.Yangın, Olimpos Milli Parklar alanında bulunan Musa Dağı zirvesinde ise devam ediyor. Zirve kısmının sarp ve zor müdahale edilebilir bir yapıda olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri zorlu bir mücadele veriyor.

Adrasan, Erentepe ve Olimpos'un alt kısmındaki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.Kumluca'nın Erentepe Mahallesinde 24 Haziran Cuma günü saat 12.40'ta başlayan orman yangını cumartesi günü Toppaş, Belenobası ve Üzümcü Mahallelerine yayılmıştı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle dün öğle saatlerinde tatil bölgesi Adrasan'a ve ardından Olimpos'a sıçramıştı.

DAHA FAZLA