Adnan Oktar'a 17 çocuk istismarı şikayeti

Adnan Oktar'a 17 çocuk istismarı şikayeti

Adnan Oktar ve grubuna yönelik sosyal medyada destek gösterilerinde bulunanlarla ilgili işlem başlatıldı. 17 çocuğun da grup hakkında cinsel istismar şikayetinde bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 186 kişi gözaltına alındı.

Aralarında Adnan Oktar, Oktar Babuna ile Didem Ürer'in de bulunduğu 105'i kadın 186 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Diğer 49 kişinin gözaltına alınmasına ilişki süreç sürüyor. Gözaltına alınanlardan bazılarının ifadelerinin alınmasına başlandığı belirtildi. Adnan Oktar ve Babuna’nın ifadesinin sonraki aşamalarda alınacağı öğrenildi.

DESTEKÇİLERE OPERASYON

Grup için sosyal medyada propaganda yapan ve destek gösterilerinde bulunanlarla ilgili de işlem başlatıldığı bildirildi.

[ih2]

Oktar grubuna yapılan operasyonun ardından, 51 mağdurun emniyete gelerek grup hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi. Ayrıca, İngiltere, Hollanda, Almanya, Avusturya, Katar, Azerbaycan ve Kazakistan’da konsolosluklara giden 15 kişinin de gurubun bazı üyeleri hakkında şikayetçi olduğu bildirildi.

17 ÇOCUKTAN CİNSEL İSTİSMAR ŞİKAYETİ

[ih3]

Oktar ve grubuna yönelik operasyon sonrası 2 kız çocuğu aileleriyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’n giderek Adnan Oktar ve grubu ‘cinsel istismar’ şikâyetinde bulunmuştu. Son 5 günde 45 mağdur, emniyete giderek ifade verdi ve şikâyetçi oldu. Son başvurularla birlikte çocuk yaşta cinsel istismara uğradığını bildiren mağdur sayısı 17’ye ulaştı.