Adnan Oktar hakkında suç duyurusu

Adnan Oktar hakkında suç duyurusu

Çocuklarını Adnan Oktar'ın programında gören baba şikayetçi oldu, reşit olmayan çocuklarının alıkonulduklarını belirtti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Elvan Koçak (44) uzun zamandır haber alamadığı 2 çocuğunu televizyonda Adnan Oktar´ın programında gördü. Koçak, Türkiye'ye gelerek suç duyurusunda bulundu.

Elvan Koçak iddiaya göre, 7 yıl önce ayrıldıkları eşi Gülperi T. ile birlikte Türkiye'ye gelen çocukları Ş.K. (19) B.K. (17) ve oğlu M.K'dan (17) uzun süre haber alamadı. Bir akrabalarının "Senin çocukların Adnan Oktar'ın yanında TV şov yapıyorlar" uyarısıyla durumu öğrenen baba Koçak, çocuklarından B. ve ikizi olan M.'nin 17 yaşında olduklarını, reşit olmayan çocuklarını televizyona çıkartan Adnan Oktar ve diğer sorumlulardan davacı olduğunu açıkladı.

'ADNAN OKTAR TARAFINDAN ALIKONULDULAR'

Avusturya Jugendamt (Gençlik Dairesi) ve savcılığına da durumu bir şikayet dilekçesiyle bildirdiğini ifade eden Koçak şu sözleri dile getirdi: 

"Kızlarım Viyana'da iyi bir eğitim görüyorlardı. B. okul birincisi bir çocuk. Eğitimlerini yarıda bırakıp Adnan Oktar tarafından yeri belli olmayan bir otelde alıkonulduklarını duyuyorum. Çocuklarımdan sadece Ş. mesajlarıma cevap veriyor. O mesajları da kızımın yazdığına inanmıyorum. Çünkü Ş.'nin Türkçesi ve yazım tarzına uymuyor."

Adnan Oktar'ın programlarının yayınlandığı televizyon kanalı A9'da çocuklarını görmesinin ardından Türkiye'ye gelen baba Koçak, hukuki mücadeleyi başlattı. Koçak, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek eski eşi Gülperi T. ve Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulundu.