Adıyaman'da deprem: Çok sayıda yaralı ve yıkılan bina var

Adıyaman'da deprem: Çok sayıda yaralı ve yıkılan bina var

Adıyaman'da saat 03:34'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü açıkladı.

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi tarafından depremin, yerin 13,4 kilometre altında meydana geldiği belirtildi. Depremin sabaha karşı saat 03.34'te gerçekleştiği belirlendi. Depremin ardından geçen bir saatte büyüklükleri 1,4 ile 2,7 arasında değişen 8 artçı sarsıntılar yaşandı.

13 YARALI

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu söyledi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Çevre illerde de hissedilen depremin ardından Adıyaman'da vatandaşlar sokağa döküldü. Yurttaşlar, artçı depreme karşı geceyi sokaklarda geçirdi.

BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Sarsıntı anında panikleyen bazı vatandaşlara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. 

İLERİ HATIRLATIYOR

Samsat ilçesinde 2 Mart 2017 tarihinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Peşinden çok sayıda artçı depremin de yaşandığı ilçede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında, Samsat merkez ve köylerinde 2 bin 48 yapının bin 289'unun ağır hasarlı, 168'inin orta hasarlı, 542'sinin de az hasarlı veya hasarsız olduğu, buna göre ilçe merkezindeki yapıların yüzde 78'inin, köylerdeki yapıların ise yüzde 69,5'inin ağır hasarlı olduğu belirlenmişti.

DAHA FAZLA