Adıyaman'da 5.5 büyüklüğünde deprem: Köylerde çok sayıda ev hasar gördü

Adıyaman'da 5.5 büyüklüğünde deprem: Köylerde çok sayıda ev hasar gördü

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi çok sayıda ilde de hissedildi. Depremde can kaybının yaşanmadığı, köylerde bazı binaların yıkıldığı ve hasar tespit çalışmalarının yapıldığı belirtildi. 

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün saat 14.07'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Aynı bölgede saat 14.18'de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sosyal medyada kullanıcılar depremin bölgedeki birçok ilde hissedildiğini yazarken, köylerde yıkılan evlerin olduğu ve AFAD ekiplerinin köylere ulaşmaya çalıştığı belirtildi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi" dedi.

ADIYAMAN'IN MERKEZİNDE DURUM

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı. Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

DAHA FAZLA