Adana'da Suriyelilerin kaldığı çadırlar yakıldı

Adana'da Suriyelilerin kaldığı çadırlar yakıldı

Adana'da bir grup mahalleli ile çadırlarda kalan Suriyeliler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Kavgada Suriyelilerin kaldığı çadırlar ateşe verildi. Kavga sonrası Suriyeliler otobüslerle çadırkente nakledildi.

Adana'nın Yüreğir ilçesi Bahçelievler mahallesinde, bazı mahalle sakinleri ile çadırda kalan Suriyeliler arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 3'ü Suriyeli, 4 kişi silahla yaralandı.

Kavga sırasında bazı çadırlar ateşe verildi, araçların camları kırıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Suriyeli yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÇADIR KENTE NAKLEDİLDİLER

Eşyalarını ve çadırlarını toplayan Suriyeliler, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsüyle Sarıçam ilçesindeki çadır kente nakledildi. Suriyelilerin eşyaları ve çadırları ise Yüreğir Belediyesi'ne ait kamyonla çadır kente taşındı.

Kavgada yaralanan Suriye uyruklu Cabir Abid (25) ve Ferhan Abid'in (32) durumlarının ağır, Hüseyin Can Demir'in (30) sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. İsmi öğrenilemeyen Suriyeli bir kişinin ise ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

DAHA FAZLA