Adana'da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti, 22 yaralı

Adana'da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti, 22 yaralı

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kızının akıbetinden haber alamayan bir öğrenci velisi, "Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler" dedi.

Adana Valisi "12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı hastanede" dedi. Vali öğrencilerin camlardan atlayarak kendilerini kurtarmaya çalıştığını ve hayatını kaybedenlerden birinin eğitimen olduğunu ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü CNN Türk canlı yayınına bağlanarak "hem duvarlar, hem taban ahşaptı, yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir." dedi. Soru soran Nedim Şener'e belediye başkanının yanıtı " Çok havarda bir tutumunuz var" oldu.

Yangının çıktığı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'ne bağlı yurdun Süleymancılar tarikatına ait olduğu belirtiliyor.

DHA haberine göre, bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralılar Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

11'i ÖĞRENCİ, 12 ÖLÜ

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

CHP ADANA İL BAŞKANI BARUT: 'YURT DERME ÇATMA, ÇATISI AHŞAP...'

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut İleri Haber'e konuştu. Barut şunları aktardı: 

"Aladağ kuzeyde daha dağlık bir bölgedeki ilçemizdir. İlçede iki yıl önce MEB'e bağlı yurt kapatıldı. İlçe Başkanımız yangın olan yurdun derme çatma olduğu bilgisini verdi. Çatısı da ahşapmış. İlçe Başkan'ımız ölü sayısının 15 kadar olabileceğini söylüyor. Ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz."

'CİDDİ BİR DENETİMSİZLİK OLDUĞU GÖRÜLÜYOR'

Çevre köylerden taşımayla getirilen çocuklarımız orada kalıyor. Ciddi bir denetimsizlik olduğu görünüyor. Bu çocuklarımız bu mevsimde soğukta o derme çatma yurtta nasıl ısınacaklar... Muhtemelen ya ısıtma nedeniyle ya da elektrikten kaynaklanan bir sorun. Tarikat yurdu olduğu söyleniyor. Yarın sabah milletvekilimizle ilçeye gideceğiz."

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak öğrenci yurdundaki yangınla ilgili açıklama yaptı. Kaynak yaptığı açıklamada, "24 yaralı olay mahalinden çıkarılabildi. Malesef 12 vefat hadisesi meydana geldi. 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin hayatını kaybetti. Bunlar çok önemli acılar. Bu çocuklar ülkemizin geleceği. Olay şu andan itibaren Aladağ ve Kozan Başsavcılıklarınca takip edilmektedir. Otopsi çalışmaları devam ediyor. Bu akşam itibariyle otopsi çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Bize verilen bilgi yangın çıkış kapısının kilitli olmadığıdır. En son denetleme Haziran 2016'da yapılmış" dedi.