Adana'da katledilen kadının Songül Erçil olduğu DNA testiyle ortaya çıktı

Adana'da katledilen kadının Songül Erçil olduğu DNA testiyle ortaya çıktı

Adana’da çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde bulunan kesik kadın uzuvlarının 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil’e ait olduğu anlaşıldı. Uzuvlar, DNA testi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cinayet sanığı 37 yaşındaki Fatih K. gözaltına alındı.

Adana’da geçen hafta sonu çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde kesik kadın bacağı ve daha sonra sol kol bulundu. Mersin’in Silifke İlçesi’nde de denize atılmış olan başsız, kol ve bacakları olmayan kadın cesedi bulundu. Bulunan gövde de DNA testi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis, uzvu taşıyan kamyondan boşaltılan çöpleri inceledi. Kamyonun çöpü Sucuzade Mahallesi Obalar Caddesi’nden topladığı ortaya çıktı. Mahallede son dönemde kaybolan kadın olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

Bölgedeki pansiyon ve otellere yönelen polis, Kasaplar Çarşısı’ndaki bir pansiyonda yaşayan Songül Erçil’den bir haftadan beri haber alınamadığını belirledi. Güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, genç kadının en son 30071 Sokak’ta görüldüğünü tespit etti. Bu sokakta çalışmalarını yoğunlaştıran cinayet masası dedektifleri, kahvehanede çırak olarak çalışan Fatih K.’nın, Erçil’in kaybolmasının hemen ardından Uşak’a gittiğini belirledi. Fatih K.’yı takip altına alan ekipler, şüpheliyi Adana’ya döndüğü sırada otogarda gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Fatih K.’nın çalıştığı kahvehanede arama yapan Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne ait ekipler, tuvalette uzun saçlar buldu. Tuvaleti tarayan ekipler, mavi ışıkta ortaya çıkan yoğun kan lekesine rastladı. Bu deliller karşısında katil zanlısı Fatih K. suçunu itiraf etti ve cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

Fatih K. ifadesinde, “Çıkmasını söyledim çıkmayınca tartıştık. Ben de boğdum. Öldüğünden emin olmak için kafasına çekiçle vurdum. Sonra cesedi ortadan kaldırmak için bıçak ve çekiç yardımıyla cesedi 5 parçaya ayırarak moloz çuvallarına koydum” dedi. Gözaltına alınan Fatih K.’nın sorgusu sürüyor.

(DHA)

DAHA FAZLA