Adana'da bir cezaevinin çocuk koğuşunda yangın: 1 çocuk yaşamını yitirdi

Adana'da bir cezaevinin çocuk koğuşunda yangın: 1 çocuk yaşamını yitirdi

Adana'da bir cezaevinin çocuk koğuşunda yangın çıktı. Yangında 3’ü ağır 11 kişi yaralandı. Dumandan zehirlenen 17 yaşındaki Muhammet Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Güncelleme

Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk mahkumların kaldığı koğuşta çıkan yangında dumandan zehirlenen 17 yaşındaki Muhammet Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken bugün Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuk mahkum Muhammet Erdoğan, yaşamını yitirdi. 'Uyuşturucu' suçundan 5 ay önce cezaevine girdiği öğrenilen Erdoğan'ın ölüm nedeni zehirlenme olarak açıklandı. Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Erdoğan'ın cenazesini teslim almak için gelen yakınları, yangına geç müdahale edildiği, dumandan etkilenenlere hızlı bir şekilde tıbbi müdahalede bulunmadığını savundu. Morgdan alınan Erdoğan'ın cenazesi merkez Seyhan İlçesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk koğuşunda yangın çıktı. Kürkçüler mevkiindeki cezaevinin çocuk koğuşundaki mahkumların henüz belirlenemeyen nedenle yaktığı ateşten çıkan yangına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında yaralanan ve dumandan etkilenen çocuk koğuşundaki 6 mahkum kentteki bazı hastanelere kaldırıldı. AA’da yer alan habere göre Adana Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan yangının, mahkumlar tarafından yapıldığını savundu.

Demirtaş basına yaptığı açıklamada, "Kürkçüler cezaevinde 23.30 sıralarında 6 hükümlü ve tutuklunun kaldığı koğuşta yangın çıktı. Yangın üzerine 5 kamu görevlisi müdahale ediyor. Şuan 11 tane yaralımız var. Hepsi dumandan zehirlendi. Hükümlü ve tutuklulardan 3 tanesinin durumu ağır, diğer kişilerin durumları çok iyi, kamu görevlilerimizin de durumları iyi. Yangını koğuşta bulunan çocuklar bilerek çıkarıyor" ifadelerini kullandı.