'Adalet nöbeti' 54. haftasında

'Adalet nöbeti' 54. haftasında

'Adalet nöbeti'nin 54. buluşması Çağlayan Adliyesinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet gazetesinin yazar, yönetici ve avukatlarına yönelik açılan davada tutuklanan Cumhuriyetçilerin serbest bırakılması için başlatılan ve daha sonrasında haksız tutuklamalara karşı da sürdürülen "Adalet Nöbeti" 54. kez tutuldu.
Çağlayan Adalet Sarayı C kapısı önünde bu hafta 54. buluşması gerçekleştirilen 'adalet nöbeti', Av. Damla Atalay'ın kısa açılış konuşmasının ardından yapıldı. Atalay'ın konuşmasının ardından ilk sözü Av. Öznur Gündoğdu aldı.

'YARGI, SUÇLAMA İŞARETİYLE HAREKET EDİYOR’

Av. Öznur Gündoğdu konuşmasında, "Avukatlığıma sıkıyönetim koşullarında adım atmıştım. Bugün ise çok daha zor koşullarda avukatlık mesleğimi sürdürüyorum.

Bugün içinde yaşanılan konjonktür, iyi bir sınav verememiş yargımız, artık vicdan sınırlarını zorlayan suçlama işaretiyle hareket etmektedir. Yargı, adalet kavramına yabancılaşsa da, avukatlar olarak yılmadan ve duraksamadan, kimsenin adaletsiz kalmasına karşı duruşumuzdan geri adım atmayacağız. Ülkü Tamer'in deyişiyle, "mesleğimiz umut bizim,kıranlara selam olsun!" dedi.

‘TÜM MAĞDUR OLMUŞ KESİMLER AYNI PAYDADA BULUŞMALI’

Av. Gündoğdu'dan sonra HDP adına İstanbul İl Eş Başkanı Av. Cengiz Çiçek açıklamada bulundu.

Av. Çiçek, "Akın Atalay ve tüm cezaevinde olan meslektaşlarımızı selamlıyorum. Üzerimizde ki mağduriyet halkaları bugüne özel bir durum değil, cumhuriyet dönemlerinden itibaren vardı. Hak ve özgürlüklerin sınırlandığı gerçeği var. 

Asıl soru ise bu sorunlara acil cevaplar verilmesidir. Yoksa sadece bu mağduriyetlerin peşinden koşmakla yetiniriz. Tüm mağdur olmuş kesimler aynı paydada buluşmalı, buluşturulmalıdır. Örgütlenmiş kötülere karşı örgütlenmiş iyiler olarak kazanacak mıyız sorusu çok önemlidir. Mutlaka kazanacağız, kazanmaya mecburuz." açıklamasında bulundu.

Yapılan basın açıklaması sonunda 'adalet nöbeti' adına Av. Damla Atalay, Özgürlükçü Hukukçular Platformu'nun(ÖHP) 16-17 Temmuz, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin(ÇHD) 10 Eylül'de yapılacak olan duruşmasına çağrı yaptı.