Adalet İçin Hukukçular: Feyzioğlu hukuka sahip çıksa yeter

Adalet İçin Hukukçular: Feyzioğlu hukuka sahip çıksa yeter

Avukatlar tarafından son dönemde sıkça eleştirilen Metin Feyzioğlu, özellikle son olarak Nuriye ve Semih için "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" diye yorumda bulunması oldukça tepki çekti.

İleri Haber

Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarından sonra İleri Haber'e konuşan Adalet İçin Hukukçular üyesi Avukat Onur Güneş, "Özellikle OHAL'in başlamasından sonra TBB ve bir kısım barolar kafasını tamamen kuma gömmüş durumda. Baroların bu tarihsel süreçlerde sessiz kalması, korkması, sinmesi düşünülemez" dedi.

İKTİDARLA ARALARINI İYİ TUTMAK İSTİYORLAR

Baroların halka karşı sorumluluklarını yerine getirmeyip iktidarla yakın ilişkiler içine girdiğinin altını çizen Güneş, "TBB ve bir kısım Baro yönetimleri koltuk sevdalarından, iktidarla aralarını iyi tutmak için sessiz kalıyor. Hem halkımız hem de halkın avukatları bu süreçte sessiz kaldıkları için baroları eleştiriyor " dedi.

'DİRENEN İNSANLARA YAPILAN HAKSIZLIKTIR'

Muhalif avukatların tutuklanmasının büyük bir hukuksuzluk olduğunu söyleyen Güneş, "Özellikle direnen, mücadele eden insanların avukatlarının tutuklanması en çok da o mücadele eden insanlara yapılan haksızlıktır. Biz halkın avukatlarıyız her koşulda ne olursa olsun halkı savunmak zorundayız. Gördüğümüz her haksızlıkta halkın yanında olmaya çalışıyoruz. İktidarın keyfi tutumu ve baskısı bizleri halkı savunmaktan alıkoyamaz" şeklinde konuştu.

'FEYZİOĞLU DERHAL İSTİFA ETMELİDİR'

Feyzioğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Av. Onur Güneş, "Özellikle son 2 yıldır büyük bir sessizlik içine gömülen TBB, avukatlar adliyelerde karakollarda şiddete maruz kalırken, muhalif avukatlar tutuklanırken Feyzioğlu, Naim Süleymanoğlu ile ilgili tweet atabilecek rahatlıktadır. Biz halkın avukatları olarak, muhalif avukatlar olarak, Metin Feyzioğlu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. TBB Başkanlığına da bu makamı hak eden, avukatların ve halkın haklarını savunabilecek, mesleğin onurunu ve saygınlığını koruyabilecek bir meslektaşımızın gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.