Açlık grevinin 85. günü: Kemal gün hala oğlunun kemiklerini bekliyor

Açlık grevinin 85. günü: Kemal gün hala oğlunun kemiklerini bekliyor

Oğlunun cenazesini alabilmek için 85 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'e cenazesi hala verilmedi.

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişi içerisinde yer alan oğlunun cenazesi için 85 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün'e cenazesi hala verilmedi.

"Bir mezak hakkım var onu istiyorum" diyen 71 yaşındaki babaya açlık grevinin 83. gününde oğlu Murat Gün'ün kemiklerinin verileceği söylenmişti.

Dersim ve Diyarbakır Baroları tarafından oluşturulan bir heyet ile Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ziyaret sonrasında valilik, kemiklerin Adli Tıp'tan alınarak teslim edileceğini bildirmişti. Gün ise yaşananlardan sonra devlete güvenmediğini belirterek kemiklere kavuşana dek açlık grevini sürdüreceğini açıklamıştı.

İleri Haber muhabiri Meryem Yıldırım Dersim'e giderek Kemal Gün ile görüştü.

Gün muhabirimiz aracılığı ile gönderdiği mesajında "Bugün 85 gündr açlık orucundayım. Her ne kadar vali ‘cenazeni getirip de vereceğiz’ dediyse de benim itimatım yok. Ne zaman cenazem gelirse, önüme koyulursa o zaman ben açlık orucunu sonlandıracağım. Başka bir şey diyemiyorum. Biz olardan başka bir şey istemiyoruz. Bir mezar hakkımız varsa o hakkımıza kavuşup dini örf  ve adetlerimize göre defin edip orucu da sonlandırmaya çalışıyoruz.” dedi.