Açlık grevini devralan Barış Akademisyeni: Nuriye ve Semih’in yaşamını savunmak için buradayız

Açlık grevini devralan Barış Akademisyeni: Nuriye ve Semih’in yaşamını savunmak için buradayız

Açlık grevini devralan Barış Akademisyeni Aslı Odman, “Nuriye ve Semih’in yaşamını savunuyoruz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın, işlerine geri dönebilmek için Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi eylemi bugün 62’nci gününde devam ederken, İstanbul’da da Barış Akademisyenleri’nin Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda Nuriye ve Semih’e destek olmak amacıyla başlattıkları süreli-dönüşümlü açlık grevi eylemi 5’inci gününe girdi.

Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen araştırma görevlisi Hülya Dinçer’den sonra grevi barış için akademisyenlerden Aslı Odman devraldı. Şûjin'in aktardığına göre, Aslı Odman, “Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda Nuriye ve Semih’e destek olmak icin başlatılan açlık grevi eyleminin 5’inci gününü devraldım. Nuriye ve Semih 62 günden beri açlık grevindeler, çok daha uzun bir süredir yargısız infazlara, işten atılmalara karşı direniyorlar. Biz barış için akademisyenler olarak yaşamı savunmak için bir araya geldik. Nuriye ve Semih’in de yaşamını savunmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Son olarak Nuriye ve Semih’e seslenen Aslı, “Dayanışma ve direniş mayalanıyor, sizi sağlıklı bir şekilde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Açlık grevi eylemi dayanışma ziyaretleri ile devam ediyor.