Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça hukuksuz keyfi gözaltına karşı suyu ve şekeri de kesti!

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça hukuksuz keyfi gözaltına karşı suyu ve şekeri de kesti!

Yüksel Caddesinde açlık grevine yapılan saldırıda gözaltına alınan 10 kişiden 8’i serbest bırakıldı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise TEM Şube'ye götürüldü.

Yüksel Caddesi'nde açlık grevine yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 10 kişiden 8’i serbest bırakıldı. Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise TEM Şube'ye götürüldü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edildikten sonra "İşimi geri istiyorum" diyerek Ankara'nın Yüksel Caddesi'nde 129 gündür oturma eylemi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya açlık grevinin 9'uncu gününde dün polis saldırmış, direniş alanına desteğe gelenler ile birlikte toplam 10 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 10 kişiden 8’i dün gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Gülmen ve Özakça'nın ise, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutulduğu öğrenildi. 

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Gülmen ve Özakça, grevlerinin 10'uncu gününe girdi. 

Ankara TEM'de tutulan süresiz açlık grevindeki Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in hukuksuz keyfi gözaltına karşı suyu ve şekeri de kestiği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA DAYANIŞMA KAMPANYASI

Özakça ve Gülmen ile dayanışma amacıyla sosyal medyada #SerbestKalanaKadarSusuzŞekersiz etkiketiyle kampanya gerçekleştirilecek. Kampanya Twitter'da bu akşam (cumartesi) saat 20.02'de başlayacak.