Açığa alınarak intihara sürüklenen genç hekimde ByLock çıkmadı!

Açığa alınarak intihara sürüklenen genç hekimde ByLock çıkmadı!

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra intihar eden asistan hekimin telefonunda ByLock bulunmadığı tespit edildi.

İzmir'de, “FETÖ” üyesi olduğu ve ByLock'u kullandığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılıp, açığa alınan ve geçen yılın şubat ayında çalıştığı hastanenin 10'uncu katından atlayarak intihar eden Asistan Dr. Hasan Orhan Çetin'in (28); güncellenmiş ByLock listesinde kullanıcı olmadığı ortaya çıktı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Hülya Ulaşoğlu, Dr. Çetin'in, iftira atıldığı için intihar ettiğini ve bu olayda sorumluluğu bulunanların 'ölüme sebebiyet vermek' suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Anabilim Dalı´nda görev yapan Asistan Dr. Hasan Orhan Ç. hakkında, ByLock kullanıcısı ve “FETÖ” olarak adlandırılan Gülen Cemaati üyesi olduğu iddiasıyla soruşturma açıldı ve ardından açığa alındı. Hasan Orhan Çetin, 19 Şubat 2017 tarihinde hastanenin 10'uncu katından kendisini boşluğa bırakarak yaşamına son verdi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, gıyabında yürütülen soruşturmada, önceden örgütün kriptolu haberleşme sistemini kullandığı öne sürülen Hasan Orhan Çetin'nin, ByLock kullanıcısı olmadığını belirledi. 

MAHKEME ‘AÇIĞA ALINMASIYLA İLGİLİ DEĞİL’ KARARI VERMİŞTİ

SES İzmir Şubesi Başkanı Hülya Ulaşoğlu, bir yıl önce yaptıkları başvuruda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açığa alınma olayıyla intihar olayı arasında illiyet bağı bulunmadığı gerekçesiyle Hasan Orhan Ç.'nin ölümü hakkında takipsizlik kararı verdiğini belirterek, "Şimdi mahkemelere düşen görev, bizim bir yıl önceki haklı talebimizi dikkate alarak bu yöneticiler hakkında 'ölüme sebebiyet vermekten' gereğini yapmak" dedi.   

ANMA TÖRENİNE BİLE İZİN VERMEMİŞLERDİ

Çalıştığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde intihar eden Asistan Dr. Hasan Orhan Çetin için hastanede anma töreni düzenlenmesine izin vermemişti.

SES İzmir Şube Yöneticisi Dr. Fatih Sürenkök, Çetin’in çalıştığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açıklamada, yönetimin hastanede anma yapılmasına izin vermediği bilgisini vermişti.