Abisinin telefon şifresini vermedi diye katlettiği 17 yaşındaki Amine yıllarca işkence görmüş

Abisinin telefon şifresini vermedi diye katlettiği 17 yaşındaki Amine yıllarca işkence görmüş

Ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın ailesi tarafından yıllarca işkence gördüğü ortaya çıktı.

Batman’da ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın ailesi tarafından yıllarca işkence gördüğü ortaya çıktı.

Habertürk’ten Bulut Kutlu’nun haberine göre, Amine’nin bir arkadaşı, genç kızın işkence edilirken çığlıkları duyulmasın diye ağzının kapatıldığını, direnmesin diye de ellerinin bağlandığını açıkladı.

Amine’nin arkadaşı verdiği ifadede, “Ailesi onu hep eve kilitliyordu. Balkona dahi çıkamıyordu. İşkence sırasında ailenin tamamı evdeydi. 6 saat boyunca işkence etmişler. İntihar süsü vermek içinde elektrik vermişler. Öldürüldükten sonra kıyafetini de değiştirmişler.” dedi.

Amine'nin yıllarca gördüğü şiddetin de gösterdiği üzere, erkek şiddetine maruz kalan kadınların çoğunluğu, şiddeti 'en yakınındaki erkeklerden' görüyor. 

Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı, dün kamuoyuyla paylaştığı raporunda 'Şiddet en çok 'en yakındaki' erkekten geliyor' diyerek,  2016 yılının ilk 6 ayında Mor Çatı Dayanışma Merkezi’ne yapılan 493 başvuru ve başvuranlarla yapılan 1148 görüşmeden ortaya çıkan sonuçları paylaşmıştı.

Raporda, kadına yönelik şiddetin çoğunlukla eş, eski eş, sevgili ve akraba gibi kadının en yakınındaki ve tanıdığı erkeklerden geldiği belirtilmişti. Ayrıca en çok şiddete maruz kalan kadınların 25-34 yaşa aralığındaki kadınlar olduğu belirtilirken, merkeze başvuran kadınların %52’sinin eşleri ya da eski eşlerinin şiddetine maruz kaldıkları ifade edilmişti.  

DAHA FAZLA