ABD'ye bazı şehirlerden doğrudan sefer yapan havayolu şirketlerine yasak: İstanbul da listede

ABD'ye bazı şehirlerden doğrudan sefer yapan havayolu şirketlerine yasak: İstanbul da listede

ABD'ye direkt  sefer yapan bazı havayolu şirketlerin elektronik eşya yasağı geldi.

ABD'ye direkt  sefer yapan bazı havayolu şirketlerinin uçaklarda ceptelefonundan daha büyük elektronik eşyanın taşınmasının yasaklandığını bildirdi. Ajansın hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde yasak listesinde İstanbul'dan ABD'ye sefer yapan havayolu şirketleri de var.

AP haber ajansının aktardığına göre, bilgisayarlar, tabletler, iPad'ler gibi taşınabilir elektronik aletler söz konusu yasak kapsamında uçakların kabinine sokulamayacak.

İstanbul'dan ABD'ye doğrudan sefer yapan THY'nin yanında yasak kapsamına giren diğer havayolu şirketleri ve şehirler şöyle: İstanbul, Dubai, Abu-Dabi- DO

Arik Havayolları-Lagos, Mısır Havayolları-Kahire, Emirates Havayolları-Dubai ve Atina, Etiyopya Havayolları-Addis Ababa, Lome Havayolları-Togo ve Dublin, Etihad Havayolları-Abu Dhabi, Kuveyt Havayolları-Kuveyt, Katar Havayolları-Doha, Kraliyet Havayolları-Kazablanka, Üdrün Kraliyet Havayolları-Amman, Suudi Havayolları-Cidde ve Riyad, Güney Afrika Havayolları- South African Airways from Johannesburg ve Dakar.

THY AÇIKLAMA YAPTI

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise yaptığı açıklamada, 'Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor. Henüz ABD'den gelen resmi bir bilgi yok" dedi.

İlerleyen saatlerde THY tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise THY'den yapılan açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine. ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda  ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir" denildi. 

ANKARA'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

ABD yönüne yapılacak uçuşlarda elektronik eşya yasağı iddiasının ardından bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM); Türk Hava Yolları, özel güvenlik şirketleri ve havalimanı güvenlik yetkililerini Ankara’da toplantıya çağırdı. Toplantıda, güvenlik konusundaki son gelişmeler ele alınacağı öğrenildi.

DHA'nın aktardığı iddiaya göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla çıkan yeni uygulamaya göre, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye uçacak yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımı yasaklandı. Bu yasağın Amerikan Özel Kuvvetleri’nin Yemen’de El Kaide’ye karşı yapılan operasyon sırasında terör örgütünün elektronik cihazlara konulacak patlayıcı ile bir eylem planının ele geçmesiyle alındığı iddiaları ortaya atıldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün henüz konuyla ilgili olarak ellerine resmi bir açıklamanın gelmediğini, uygulamanın eskisi gibi devam ettiğini söyledi.