Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü

Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü

İmralı'da tecritte tutulan Abdullah Öcalan'a yıllar sonra ilk ziyaret kardeşi Mehmet Öcalan tarafından gerçekleştirildi. Ziyareti, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan duyurdu.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tecritte tutulan, avukatları ve ailesiyle uzun süredir görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan, bugün kardeşi Mehmet Öcalan tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün dayanışma etkinliğinde duyuruldu. Dayanışma etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Sayın Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim" dedi.

AİLESİYLE EN SON 2016'DE GÖRÜŞTÜRÜLMÜŞTÜ

2011'den bu yana avukatlarıyla görüştürülmeyen Öcalan, ailesiyle de en son 11 Eylül 2016'da görüşmüştü. Son İmralı ziyareti ise şu an cezaevinde olan İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'in de içinde bulunduğu heyet tarafından 5 Nisan 2015'te gerçekleştirilmişti.

LEYLA GÜVEN 66 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Öte yandan, tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle 66 gündür açlık grevindeydi.