'ABD'nin Almanya'ya askeri yığınak yapması savaş tehdidini artırıyor'

'ABD'nin Almanya'ya askeri yığınak yapması savaş tehdidini artırıyor'

ABD'nin Almanya'nın Bremerhaven kentine askeri yığınak yapması tepki çekti. Bremen Barış Forumu Sözcüsü Ekkehard Lentts, bu askeri yayılma konusunda sessiz kalamayacaklarını, dünya arenasındaki mevcut gergin ortamda bu gibi hareketlerin savaş tehlikesini arttırdığını söyledi.

ABD, ‘Rusya tehdidine' karşı Almanya'nın Bremerhaven kentine yüklü miktarda askeri sevkiyat yaptı. Bölgeye Abram tankları, Paladin ağır silahları ve Bradley askeri araçlarının aralarında bulunduğu 2800 askeri teçhizat ve 4000 asker sevk edildi.

ABD'nin Avrupa'daki varlığını arttırdığı bu teçhizatlarla 9 aylık askeri tatbikat sürecinin başlatılacağı belirtilirken, sevkiyatın amacının Avrupa'nın toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve barışın korunması olduğu ileri sürüldü.

"SAVAŞ TEHLİKESİNİ ARTIRIYOR"

Ülkedeki Sol Parti (Die Linke) ve Bremen Barış Forumu hareketi ise bu durumu protesto etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Bremen Barış Forumu Sözcüsü Ekkehard Lentts, bu askeri yayılma konusunda sessiz kalamayacaklarını, Bremerhavenlilere eylem çağrısı yaptıklarını söyledi. Tatbikatların sonucunu tahmin etmenin zor olduğunu belirten Lentts, dünya arenasındaki mevcut gergin ortamda, bu gibi hareketlerin savaş tehlikesini arttırdığını vurguladı.

"NATO VARLIĞINI ARTIRMANIN YOLLARINI ARIYOR"

Bundestag'daki (Almanya Parlamentosu) Sol Parti temsilcisi Aleksander Noe ise, "İlk olarak çeşitli ifadelerle NATO'nun Avupa'daki varlığını arttırması haklılaştırılmaya çalışılıyor. Bu doğrultuda da yeni tehlikeler ve yeni senaryolar uyduruyorlar. Almanya'da Ukrayna krizinin başlamasından bu yana Rusya düşman olarak gösterilmeye başlandı. Afganistan ve Libya'dakiler gibi çeşitli başarısız operasyonların ardından NATO şimdi de varlığını arttırmanın yeni yollarını arıyor" ifadelerini kullandı.(Sputnik)