ABD'den Menbiç açıklaması

ABD'den Menbiç açıklaması

ABD ile yapılan anlaşma çerçevesinde TSK’nın Menbiç’te devriye faaliyetine başladığı duyuruldu.

ABD ile uzlaşma çerçevesinde TSK’nın Menbiç'in dış mahallelerine girdiği duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK); "Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları bağımsız devriye faaliyetlerine başladı” açıklamasında bulundu.

TSK'ya ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı operasyonu bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Menbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı'nın civarına girdi.

TSK ve ABD unsurları, bu bölgede ABD üssünün de bulunduğu Dadat ilçesi karşısında ortak devriye-koordinasyon faaliyeti gerçekleştirdi.

AKP CEPHESİNDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Samsun'da düzenlediği mitingde konuya değindi. Erdoğan, "Menbiç'te devriye gezme olayı başlayacak dedik, başladı." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım da konuya ilişkin "Askerimiz Menbiç'te göreve başladı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuyla ilgili "Şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG'liler Menbiç'ten çıkartılacak" sözlerini sarfetti.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) TSK'nın Menbiç'e girmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'yle ABD arasında yapılan anlaşmanın vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kısa süre önce ABD ile Türkiye arasında kararlaştırılan yol haritasının ilk uygulaması olarak TSK birlikleri ve ABD koalisyon güçleri, koordineli ancak ayrı şekilde devriye geziyor."