ABD’den kayyum açıklaması

ABD’den kayyum açıklaması

ABD Türkiye Büyükelçiliği 28 belediyeye kayyum atanması ile ilgili web sitesinden açıklamada bulundu.

ABD Türkiye Büyükelçiliği 28 belediyeye kayyum atanması ile ilgili web sitesinden açıklamada bulundu.

Gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini belirten büyükelçilik “kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz” dedi. Açıklamada ayrıca “Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Türkiye'nin Güneydoğu'sunda Bugün Gerçekleşen Olaylarla İlgili Açıklama

Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz.