ABD'den ilginç Katar açıklaması: Suudilerin hala gerekçe sunmamasına şaşırdık

ABD'den ilginç Katar açıklaması: Suudilerin hala gerekçe sunmamasına şaşırdık

ABD'den gelen ilginç Katar açıklamasında, "Suudilerin hala gerekçe sunmamasına şaşırdık" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Katar'la diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uygulayan Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin Katar'a yönelttikleri suçlamaları hala açığa kavuşturmamış olmalarının kendilerini "şaşırttığını" söyledi.

Nauert, salı günü yaptığı açıklamada Riyad'in krizdeki rolüyle ilgili Washington'ın hayal kırıklığına uğradığı mesajını vererek, taraflara aralarındaki farklılıkları çözüme kavuşturma çağrısında bulundu.

'ŞAŞIRTICI BULMAKTAYIZ'

Sözcü Nauert, "Ambargo başlayalı iki haftadan fazla zaman geçmişken Körfez devletlerinin Katar'a yönelttikleri iddialarla ilgili detayları Katar'a da kamuoyuna da hala açıklamamış olmalarını şaşırtıcı bulmaktayız" dedi. Nauert, zaman geçtikçe Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin faaliyetleriyle ilgili duyulan şüphenin de arttığını kaydetti.

'EYLEMLER GERÇEKTEN TERÖRİZMLE Mİ İLGİLİ?'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Katar'ın terörizme destek verdiği suçlamasının sorgulanması gerektiğini de gündeme getirerek, Körfez krizinin arkasında yatan gerekçenin bir siyasi anlaşmazlık da olabileceğine vurgu yaptı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Sözcü, "Bu noktada akıllara şu soru geliyor: Bu eylemler gerçekten de bu ülkelerin Katar'ın terörizme verdiği sözde destekle ilgili duydukları endişelerle mi, yoksa Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkeler arasında uzun süredir kaynayan sorunlarla mı ilgili?" dedi.