ABD'den bir rakka açıklaması daha

ABD'den bir rakka açıklaması daha

Suriye'nin Rakka kentinde Öcalan posteri açılmasının ardından başlayan tartışmalarda ABD tarafından ikinci bir açıklama daha yayınladı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği tarafından Rakka'da Öcalan posteri açılmasıyla ilgili olarak yapılan yeni bir açıklamada PKK'nın "terör örgütleri" listesinde yer aldığı belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı.

"Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır.  ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şaysiyet değildir.

Suriye'nin Rakka kentini IŞİD'den temizleyen Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı bazı savaşçıların PKK lideri Abdullah Öcalan posteri açmaları iki ülke arasında yeni bir tartışmaya yol açmıştı.