ABD'den Afrin saldırısına 'sınırlı' destek: Kapsamı ve süresi sınırlanmalı

ABD'den Afrin saldırısına 'sınırlı' destek: Kapsamı ve süresi sınırlanmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, AKP'nin Afrin'e yönelik saldırısı için, "Kapsamı ve süresi sınırlandırılmalı ve sivil kayıplardan kaçınmalı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından TSK'nın ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

'ENDİŞE DUYUYORUZ'

Açıklamasında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Türk ve Rus meslektaşları ile yaptıığı görüşmeye atıfta bulunan Nauert, "Bakan Tillerson'un dile getirdiği gibi ABD, Suriye'nin kuzeybatı kesiminde yaşanan durumdan, özellikle tırmanan savaş ile karşı karşıya kalan masum sivillerin durumundan endişe duyuyor." dedi. 

'OPERASYONUN KAPSAMI VE SÜRESİ SINIRLANMALI'

Türkiye'nin "meşru güvenlik endişelerini" anladıklarını ve IŞİD'i yenmek için Türkiye'nin "kritik bir ortak" olduğunu söyleyen Nauert, "Bununla birlikte Türkiye'yi operasyonun kapsamını ve süresini sınırlamaya ve sivil kayıplardan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. 

Herkesin IŞİD'in yenilmesine odaklanması gerektiğini söyleyen Nauert, "Şimdi büyük ulusların Suriye halkına barışçıl bir istikrar sağlamak için birlikte çalışmasının vakti" dedi.