ABD’de korumalar tarafından saldırıya uğrayan protestocu: Talimatı bizzat Erdoğan verdi

ABD’de korumalar tarafından saldırıya uğrayan protestocu: Talimatı bizzat Erdoğan verdi

Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında korumaların saldırısına maruz kalan grupta yer alan ABD vatandaşı Seyid Rıza Dersimi, saldırı talimatının bizzat Erdoğan tarafından verildiğini söyledi.

Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sonrası gittiği Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın resmi konutu önünde protesto gösterisi yapan gruba, Erdoğan’ı karşılamaya gelenler ve korumaları saldırmıştı.

“ERDOĞAN’IN TALİMATI OLAMDAN SALDIRAMAZLAR”

Dihaber’den Selami Aslan’ın haberine göre, elinde megafon bulunan kişinin kendisi olduğunu söyleyen  Dersimi, "Bizimki barışçıl bir gösteri idi. Karşımızda ise zaten Erdoğan'ın haydutları vardı. Vahşi bir şekilde yerde kafama vurdular. Elinde megafon olan ve yerde tekmelenen benim. Talimat bizzat Erdoğan'dan geldi. Erdoğan'ın talimatı olmadan o saldırgan güruh saldıramaz zaten. Biz caddenin karşısındayız, Türk Büyükelçiliği'nin önünde Sheridan Circle var. Biz o meydanın, caddenin karşı tarafındayız. Bizim polisle de herhangi bir çatışmamız yok. Polis bizi oraya yönlendirdi bir oraya gittik. Oraya gider gitmez bunlar bize ana avrat küfretmeye başladı. El kol hareketi yaptılar, parmak hareketleri yaptılar ve küfürler ettiler. Öncelikle provoke edenler de onlar, sonrasında saldıranlarda onlar. Bu videolarda da sabittir. Biz tamamen demokratik bir eylem için oradaydık" dedi.