Abdal Haluk Tolga İlhan'dan yeni albüm: Bir vicdan muhasebesi 'Dâra Duran'

Abdal Haluk Tolga İlhan'dan yeni albüm: Bir vicdan muhasebesi 'Dâra Duran'

Abdal’ın Ervah-ı Ezelde isimli ilk albümü ile tanınan İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Haluk Tolga İlhan, 'Dâra Duran' isimli yeni albümüyle dinleyicilerin karşısına çıkıyor.

Abdal’ın Ervah-ı Ezelde isimli ilk albümü ile tanıdığımız İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Haluk Tolga İlhan, Çerağ-ı Aşk ve Hançere çalışmalarından sonra Dâra Duran isimli yeni albümünü dinleyicilerinin beğenisine sunuyor. Albümün açılışı ise kitapçıkta şu cümlelerle yapılıyor:

"İnsanla ve kendisiyle olan büyük hesaplaşmayı bu dünyada tamamlayanların anlatısında yer arıyoruz kendimize. Dâra durup vicdanımıza soruyoruz: Ben dervişim dersin dava kılarsın/Hakk’ı zikretmeye dilin var mıdır/Kendini gör, elde sen ne ararsın/Hâlâ hâl etmeğe hâlin var mıdır (Pir Sultan Abdal)".

"BİR VİCDAN MUHASEBESİ"

Sanatçının vicdanıyla muhasebesi olarak yorumladığı albüm, Anadolu coğrafyasının derin izlerini ve ağırlığını taşıyor. Albüm kapağında dikkat çeken kırmızı renkli hırka çizimi de bu düşünce ile özdeşleşerek geçmişin motiflerini ve mirasını koruyan ancak yüzünü bugünün dinamizmine dönmüş canlı bir çabanın çağrışımını uyandırıyor.

Haluk Tolga İlhan, yeni albümünde önceki çalışmalarında da yer alan komalı gitar altyapısını koruyarak santur ve kemanın renkli tınılarını kendine özgü söyleyiş biçimi ile bir araya getirmeye devam ediyor. Bütünlüklü bir felsefeye işaret eden repertuar seçiminde ise Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Mahzuni Şerif, Ali Ekber Çiçek, Davut Sulari ve Ekrem Yeşilada gibi çok kıymetli ozanların eserlerini görüyoruz.

Kayıtları Ada Stüdyoları’nda tamamlanan albümün tonmaisterliğini Özgür Özkan Mete üstlenirken, mix ve mastering İhsan Apça – Özgür Özkan Mete imzası taşıyor. Dâra Duran, Esen Müzik etiketiyle raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

ALBÜMDE YER ALAN ESERLER

Dâra Duran

Dumanlı Dumanlı (Mahzuni Şerif)
Bugün Bayram Günü Derler (Davut Sulari)
Güzel Seni Çok Özledim (Ekrem Yeşilada)
Munzur Dağı Silelenmiş Karinen
Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık 
Şu Yalan Dünyaya Geldim Geleli (Karacaoğlan)
Hal Yamano
Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma ( Müzik: Ali Ekber Çiçek, Söz: Pir Sultan Abdal)
Ala Gözlüm Zülfün Kelep Eylesin (Pir Sultan Abdal)
Şu Karşı Yaylada Göç Katar Katar (Pir Sultan Abdal) 

DAHA FAZLA