ABD: 'TSK-SDG çatışmaları kabul edilemez!'

ABD: 'TSK-SDG çatışmaları kabul edilemez!'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, TSK’nın “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak "Cerablus’un güneyinde çatışmaları bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, New York Times gazetesine gönderdiği bir e-postada TSK'nın 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili şunları yazdı: 

IŞİD’in artık bulunmadığı Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetler, bazı muhalefet grupları ve SDG ile bağlantılı birlikler arasındaki çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlerken bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu  açıkça ifade etmek istiyoruz.”

Pentagon sözcüsü, “Zaten bu kalabalık bir savaş alanı. Bu nedenle ki silahlı tüm oyuncuları hemen çatışmaları durdurmaya ve ihtilafa son vermek için gereken önlemleri almayı çağırıyoruz” diye ekledi.

PENTAGON: YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEKİLDİ

Pentagon'dan yapılan yeni bir açıklamada YPG'nin büyük ölçüde Fırat'ın doğusuna çekildiği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, "Koordine edilmemiş operasyon ve menevralar sadece, sığınak bulmak ve Türkiye ile ABD başta olmak üzere diğer ülkelere saldırılar planlamak için IŞİD'in işine yarar" denildi.

OBAMA'NIN TEMSİLCİSİNDEN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabı Twitter'dan bazı açıklamalarda bulundu.

Pentagon'un Cerablus açıklamasının hatırlatıldığı paylaşımlar yapan McGurk şu tweeti attı:

"IŞİD'in olmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak bulduğumuza açıklık getirmek isteriz."