ABD tarihinin en büyük vergi indirimine gidiyor

ABD tarihinin en büyük vergi indirimine gidiyor

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, “vergi reformu planı”nın ayrıntılarını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, dün Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısı ile Trump’ın adaylık sürecinde de gündeme getirdiği “vergi reformu planı”nın ayrıntılarını açıkladı.

Mnuchin’in, ABD tarihindeki “en yüksek vergi indirimi ve en büyük vergi reformu olacak” dediği plan ülkedeki en yüksek kurumlar vergisi oranını yüzde 35 seviyesinden yüzde 15’e indirecek.

Söz konusu vergi reformu planı, 7 kademeli bireysel vergi dilimi uygulamasını da yüzde 10, yüzde 25 ve yüzde 35 olmak üzere 3 kademeye indirmeyi hedefliyor.

Mnuchin, denizaşırı ülkelerdeki ABD’li şirketlere “bir kereye mahsus” trilyonlarca dolarlık vergilendirme uygulamayı da planladıklarını belirterek söz konusu vergilendirmede uygulanacak oranı henüz belirlemediklerini söyledi.

Vergi reformu planı ayrıca emlak vergisi, Obamacare ve “alternatif asgari vergiler” gibi başlıklarda da değişiklikler öngörüyor.

‘BÜTÇE AÇIĞINDA BALON OLUŞUR’

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, basın toplantısında ayrıntılarını açıkladığı vergi reformu planının bütçe açığını daha da büyütecek olmasına yönelik sorulan bir soruya, “vergi indirimlerinin yaratacağı ek büyüme”yi işaret ederek yanıt verdi.

Uzmanlar, ABD tarihinin en büyük vergi indiriminin, ABD ekonomisinin olası büyüme artışına rağmen, bütçe açığında balon yaratacağı görüşünde.