ABD, SDG ile 'sınır güvenlik gücü' kuruyor

ABD, SDG ile 'sınır güvenlik gücü' kuruyor

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'nin Türkiye ile sınır hattında SDG ile bir "sınır güvenlik gücü" oluşturacağı açıklandı.

ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı kurulan uluslarararası koalisyon, Suriye'nin kuzeyinde YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile bir "sınır güvenlik gücü" kurmaya hazırlanıyor.

Reuters'ın haberine göre, SDG komutasındaki "sınır gücü" 30 bin kişilik olacak ve Türkiye ile Irak sınır hattında konuşlandırılacak. 

AKP'DEN TEPKİ: HER TÜR MÜDAHALE HAKKI MAHFUZDUR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada ise ABD'nin kararına tepki gösterildi. Kalın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu durumun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar çerçevesinde, adı ve şekli ne olursa olsun her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecektir. Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur.