ABD Merkez Komutanlığı: Suriye'ye SDG'yi desteklemek amacıyla yeni bir topcu birliği konuşlandırdık

ABD Merkez Komutanlığı: Suriye'ye SDG'yi desteklemek amacıyla yeni bir topcu birliği konuşlandırdık

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye'ye SDG'yi (Suriye Demokratik Güçleri) desteklemek amacıyla yeni bir topcu birliği konuşlandırdıklarını açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Josh Jacques, IŞİD’in fiili başkenti Rakka'yı kuşatan SDG'yi (Suriye Demokratik Güçleri) desteklemek amacıyla yeni bir ABD topçu birliğinin Suriye'de konuşlandığını açıkladı.

Marine Corps Times'ın aktardığına göre, sözcü Jacques Suriye’de hangi biriminin görevlendirdiğini söylemezken ABD Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 24'üncü Deniz Keşif Birliği'nin bölgede Bataan Amfibi Birliği'yle birlikte önceden planlanmış bir konuşlandırma için görevlendirildiğini açıklamıştı.

Yetkililer yeni topçu birliğinin daha önce bölgede SDG’ye destek vermek için yerleştirilen 11. Deniz Keşif Birliği'nden yaklaşık 400 ABD piyadesinin yerini alacağını belirttiler.  

Yeni topçu birliğinin büyüklüğü 11. Deniz Keşif birliğiyle aynı olmakla birlikte ABD Merkez Somutanlığı sözcüsü Jacques, yeni birliğin görev süresi konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz aylarda Suriye'deki ABD faaliyetlerini sorgulayan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ABD birliklerini ülkesinde "işgalciler" olarak nitelendirdi ve Trump yönetiminin IŞİD’e karşı "somut adımlar" atmadığını söyledi. 

Esad, Mart 2017'de Çin televizyon kanalı PHOENIX TV'ye yaptığı açıklamada ise "Suriye’nin daveti, izni ya da bilgisi dışında ister Amerikan, ister Türk ister başka biri, Suriye’de bulunan her askeri birlik işgalcidir” demişti.