ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'de

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'de

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Türkiye'de. Dunford'un İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesi ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi bekleniyor. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşme Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek.

Güncelleme 21.59

Türkiye ziyaretinde bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Başbakan Binali Yıldırım’ı Çankaya Köşkü’nde ziyaretin ardından Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yönlendirmesiyle 15 Temmuz’da vuku bulan darbe girişiminin Türk demokrasisi ve Türk milletine bugüne kadar yönelen en büyük tehdit olduğunu, devletimiz ve milletimizin bu süreçten güçlenerek çıktığını ifadeyle, stratejik ortağımız ve müttefikimiz ABD’nin milletimiz ve demokrasimize yönelik bu terörist darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını vurgulamıştır" denildi.

Binali Yıldırım'ın Fethullah Gülen'in en kısa sürede Türkiye'ye iadesi konusundaki beklentisini yinelediğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, süratle yapılan yeni atamalar ve düzenlemelerle, görev ve sorumluluklarını tam kapasiteyle yerine getirmekte olduğunu, bu çerçevede, başta PKK ve DAEŞ’le mücadele alanında olmak üzere, ABD ve diğer müttefiklerimizle işbirliğimizin kesintisiz sürdürüldüğünü vurgulamıştır. Sayın Başbakanımız ayrıca, Suriye’deki duruma ilişkin olarak, başta PKK/PYD/YPG faaliyetleri olmak üzere, hassasiyetlerimizi bir kez daha ABD tarafının dikkatine getirmiştir.

Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin çerçevesinin, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrara yönelik risk ve tehditlerle mücadelede her türlü sınamayı aşacak güçlü bir iradeyi kapsadığına inandığımızı, ABD yönetiminin bu yönde gereken adımları atmakta tereddüt göstermemesini beklediğimizi de belirtmiştir.   

ABD’nin Türkiye’deki demokratik sisteme desteğinin tam olduğunu ve ABD makamlarının, makamlarımızla işbirliğinin askeri alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da devam edeceğini ifade etmiştir."


Güncelleme 19.29

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr.’ın Türkiye ziyareti ardından ABD Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili açıklamada bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Greg Hicks’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr, Türkiye'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak. IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak. Dunford Jr, İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelmiştir. Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya gelecek.”

 

Türkiye'ye gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, 15 Temmuz gecesi darbecilerin saldırdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret ediyor.


ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph E. Dunford, Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara'da görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

Dunford, ziyaret kapsamında Ankara'da ikili temaslarda bulunacak, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.

Gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen'in yer alacağı görüşmelerin Çankaya Köşkü'nde yapılacağı belirtilirken, Dunford'ın İncirlik üssündeki Amerikan askerlerini ziyaret etmesi de bekleniyor.