ABD, DSG'ye 60 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi

ABD, DSG'ye 60 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi

ABD, Rakka operasyonu kapsamında DSG'ye zırhlı Hummer araçlar ile ağır silahlar gönderdi.

ABD, Rakka operasyonu kapsamında Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) zırhlı Hummer araçlar ile ağır silahlar gönderdi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre; konuyla ilgili konuşan DSG'den bir yetkili, ABD'nin kendilerine savaşçı takviyesi için Toyota pikapları da gönderdiğini, silah ve zırhlı araçların dün ulaştığını belirtti:

"ABD, Rakka operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçlar ile ağır silahlar gönderdi. Gönderilen silahlar içerisinde roketler, otomatik makineli tüfekler, dürbünler ve havan topları var. Silahlar ve zırhlı Hummer araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Rakka yakınlarına bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 60 tırla geldi. ABD son dönemlerde bize sürekli ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderiyor. Savaşçı takviyesinde kullanılmak amacıyla bize bu sefer Toyota pikaplar da geldi."

Demokratik Suriye Güçleri (DSG); Suriye'nin Rakka kentinde düzenlenen operasyonlarda kenti IŞİD’den büyük ölçüde temizledi. Şiddetli çatışmaların devam ettiği Rakka operasyonu kapsamında Suriye’nin stratejik yerlerinde kontrol yeniden ele alındı.