AB destekli faşist cuntanın Kırım ve Donbass hezimeti: Halk direnişi büyüyor

AB destekli faşist cuntanın Kırım ve Donbass hezimeti: Halk direnişi büyüyor

Kiev Faşist Cunta Rejimi'nin tüm saldırılarına rağmen, kısıtlı imkanlarına ve Rusya’nın siyasal alanda verdiği destek dışında hiçbir dış desteğe sahip olmamasına rağmen, Donetsk ve Lugansk halklarının kahramanca direnişi devam ediyor.

Donald Trump’ın ABD Başkanı oluşu ile birlikte Kiev Faşist Cunta Rejimi, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin bulunduğu Donbass bölgesine saldırılarını artırdı.

2013 yılında Kiev'deki Maidan'da başlayan gösterilerin Kiev Faşist Cunta Rejimi'nin kurulmasına yol açmasıyla başlayan kriz yeni bir aşamaya girdi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti, bugüne kadar Minsk protokolüne bağlı kalarak çatışmadan geri durmaya özen gösterse de Kiev Faşist Cunta Rejimi ve desteklediği Neo-Nazi paramiliter güçlerin son aylarda artan saldırgan tavırları savaşı körüklemeye devam ediyor.

Siyasal alanda ABD ve AB’nin desteğini arkasına alan Kiev Faşist Cunta Rejimi lideri Poroşenko, askeri alanda bölgeden ağır silahlarını çekmeyerek Minsk protokolüne uymayı reddediyor. Yeni bir askeri operasyon hazırlığında olan Kiev Faşist Cunta Rejimi, bölgeye çok sayıda ağır silah, tank ve asker yerleştirdi. İngiliz ve ABD özel kuvvetlerinin de bölgede ‘eğitim’ amaçlı olarak bulunduğu Kiev Faşist Cunta Rejimi tarafından gizlenmiyor.

Poroşenko, Donbass bölgesindeki askeri faaliyetlerini gizlemek için kamuoyunun dikkatini düzenlenen referandum ile Rusya'ya katılan Kırım’a çekmeye çalışıyor. Son günlerde anaakım medyada Kırım’ın adını bu kadar sık duymamızın asıl nedeni bu.

Dün Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "Başkan Trump Rus hükümetinden Ukrayna'da gerginliği azaltmasını ve Kırım'ı iade etmesini beklediğini açıkça ifade etmiştir" diyerek Donbass hakkındaki tahminleri doğruladı. Elbette Rusya’nın yanıtı gecikmedi. Bugün Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Kırım’ın iadesinin söz konusu olmadığını ve bu konuyu Batıyla tartışmayacaklarını net bir şekilde vurguladı.

Donbass savaşı ve bölgede ortaya çıkan kriz, Kiev Faşist Cunta Rejimi açısından askeri, siyasi ve ekonomik olarak artık sürdürülebilirliğini yitirdi. Ekonomik olarak ağır bir krizin pençesinde kıvranan Kiev Faşist Cunta Rejimi, Batılı ortaklarıyla hem iç hem dış kamuoyunda Kırım’ı ön plana çıkarmaya devam edecek gibi görünüyor.

Rusya’nın düzenlenen referandum ile kendisine katılan Kırım’ı sahipsiz bırakmayacağını çok iyi bilen Kiev Faşist Cunta Rejimi, Batı Donbass’ı tamamen kaybetmeyi göze alamıyor.

Kısıtlı imkanlarına ve Rusya’nın siyasal alanda verdiği destek dışında hiçbir dış desteğe sahip olmayan Donetsk ve Lugansk halklarının kahramanca direnişi ise devam ediyor.