9'uncu Kadıköy Kitap Günleri, Haydarpaşa Garı'nda başladı

9'uncu Kadıköy Kitap Günleri, Haydarpaşa Garı'nda başladı

Kadıköy Belediyesi’nin tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği 9’uncu Kadıköy Kitap Günleri başladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Kadıköy Kitap Günleri tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nda başladı. 200 yayın evinden binlerce kitabın bulunduğu Kadıköy Kitap Günleri 11 Haziran’a kadar açık kalacak.

835 yazarın imza günü etkinlikleriyle okuyucularıyla buluşacağı kitap günlerinde şiir, sinema, politika, edebiyat, sağlık, beslenme, hayat konulu 86 söyleşi yapılacak.

9’uncu Kadıköy Kitap Günleri’nın açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Binlerce yıldır kamusal olarak kullanılmış olan bu alan kitaplarla bütünleştiği zaman kitaplardaki bilgi birikim, tarih, edebiyat tüm bu birikimlerin bu kamusal alanla biriktiği zaman buralardan çıkacak, özgürlük buralardan çıkacak dinamizm buralardan çıkacak aşk bu ülkeye ciddi şekilde katkı sağlayacaktır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kitap Günleri’nin “Yayıncılık Onur Ödülü” ise 30 yıla yakın Cumhuriyet Gazetesinde çalışan, 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay adına kızına, Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’nı ortaya çıkaran Suat Yalaz’a verildi.

DAHA FAZLA