83 gündür açlık grevindeki Kemal Gün'e oğlunun kemikleri verilecek

83 gündür açlık grevindeki Kemal Gün'e oğlunun kemikleri verilecek

Oğlunun kemiklerini almak için 83 gündür açlık grevinde olan 71 yaşındaki Kemal Gün'ün talebi kabul edildi.

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet Deresi'nde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişi içerisinde yer alan oğlunun cenazesi için 3 aya yakın bir süredir açlık grevi yapan 71 yaşındaki Gün'ün talebi kabul edildi.

Bugün bir heyetin Başsavcı ile görüşmesi sonucu kemiklerin Adli Tıp'tan Gün'e teslim edilmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Gün kemikler kendisine ulaşana kadar grevi sonlandırmayacak. Gün ailesinin avukatı Engin Gökoğlu, "Kemal Baba çok sevindi ama bir tarafıyla da yaşananlar nedeniyle devlete güvenmediğini söyledi. O yüzden kemikler eline geçene kadar açlık grevini bırakmayacağını söyledi” diye konuştu.

'KEMAL BABA MUTLU OLDU'

İleri'ye konuşan Av. Engin Gökoğlu şu bilgileri paylaştı:

"Geçen hafta valilikle heyet olarak görüşmüştük. Ailenin avukatları olarak bir heyet oluşturulmuştu. Bu haftada Cumhuriyet Başsavcılığı ile Dersim ve Diyarbakır Baro Başkanlarının katılımıyla bir görüşme oldu. Görüşmede talebimiz net bir şekilde “kemikleri istiyoruz” oldu. Bu talebin karşılanacağını bize ilettiler. Valilik kemikleri vereceğini, ailenin istediği yere gömebileceğini söyledi. Sadece gömülen yerin kendilerine iletilmesini talep ettiler. Şimdi Adli Tıp’tan kargo ile gelmesini bekliyoruz. 

'AÇLIK GREVİNİN KRİTİK AŞAMAYA GELMESİ BEKLENDİ'

Biz bu direnişin etkili olduğunu düşünüyoruz. Sadece başvuruyla olmadı. Kemal Baba’nın açlık grevinin kritik aşamaya gelmesi beklendi. Bu ülkede böyle oluyor illa. Görüşmelerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Bizce geç kalınmış bir adım ama mutluyuz.

Kemal Baba çok sevindi ama bir tarafıyla da yaşananlar nedeniyle devlete güvenmediğini söyledi. O yüzden kemikler eline geçene kadar bırakmayacağını söyledi.”