8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’ne tekbirlerle saldıran gruptan yeni saldırı girişimi

8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’ne tekbirlerle saldıran gruptan yeni saldırı girişimi

8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin açtığı standa tekbirlerle saldıran grup dün yeniden bir saldırı girişiminde bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Bilgi Üniversitesine kaçak yollardan girip, tekbir sesleriyle yüzleri kapalı olarak bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişiler, Bilgi Kadın Kulübü üyesi bir öğrencinin yaralanmasına sebep olmuştu. Yapılan saldırı sonrası, okul tarafından açılan soruşturma kapsamında, uzaklaştırılmasına karar verilen saldırganlardan öğrenci dört kişi, yakın zamanda yürütmenin durdurulması kararı ile berâber tekrardan okula döndü.

Dün aynı grup yeniden, homofobik söylemleri nedeniyle Kızılay’ı protesto eden Bilgi Gökkuşağı ve Bilgi Kadın kulübü öğrencilerine karşı sözlü tehditlerde bulundu. Ardından okul kapısında yaklaşık altmış kişi toplanarak öğrencilere saldırı girişiminde bulunuldu.

Saldırı tehdidine maruz kalan öğrencilerden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bilgi Üniversitesi önünde kurulan Kızılay çadırının önünde, kurumun, ‘Türkün Kanı, Türk Kızılayı’ sloganıyla hareket etmesi, homofobik söylemler üretmesi, ayrıca IŞID ve benzeri terör ögütlerine tıbbi yardım ve kan sağlıyor olması gibi sebeplerden mütevellit gerçekleştirilen protestoya, önce okul içi ülkücü bir grup sözlü müdahalede bulunmuş, ardından protestonun devam etmesinden duydukları rahatsızlıktan ötürü, katılımcı ve destekçileri linç etme arzusuyla, öğrencileri okul dışına gelmeleri için, daha büyük bir kalabalığı da yanlarına alarak sloganlarla kışkırtmışlardır.”

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT: HALİÇ'İ KANA BULAYACAĞIZ

Öğrenciler sosyal medya üzerinden “Haliç’i kana boğacağız” gibi tehditlerin hala devam ettiğini dışarıdaki grup tarafından hedef gösterilen öğrencilerin, sınavlarına giremediğini ve akşam saatlerine kadar okuldan çıkamadıklarını da kaydetti.

Öğrenciler polisin gruba hiçbir müdahalede bulunmadığını da belirtti.

 

DAHA FAZLA