75 yaşında üniversiteye hazırlanıyor: Cami duvarında dedikodu yapacağına kitap okusunlar

75 yaşında üniversiteye hazırlanıyor: Cami duvarında dedikodu yapacağına kitap okusunlar

75 yaşındaki Çalı, “Bize bilim adamı lazım, cami duvarında dedikodu yapacaklarına kitap okusunlar” sözleriyle okuma sevgisini anlattı.

Konya’da 70 yaşından sonra açıköğretim sınavlarına girerek ortaokulu bitirip, şu an lise son sınıf öğrencisi olan emekli 5 çocuk babası Sadrettin Çalı (75); üniversite sınavına hazırlanıyor. Çalı, tek hedefinin 4 yıllık bir fakülte okumak olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra zamanını iyi değerlendirmek için yarım kalan eğitimini tamamlamaya karar verdiğini belirten Çalı, şu an lise son sınıf öğrencisi. Bir taraftan liseden mezun olmaya, bir taraftan da üniversite sınavlarına hazırlanan Sadrettin Çalı, okuyamadığını, daha sonra iş ve evlilik hayatı nedeniyle de eğitimini tamamlama fırsatı bulamadığını kaydetti.

‘ÇOCUKLARIMIN OKUMASI İÇİN’

Çalı, "Çalışırken okumaya merakım vardı. Çocuklarımın okuması, onların, istikbali için o zaman değerlendiremedim. Emekli olduktan sonra bir boşlukta kaldım. Bazı karşılaştığımız kişilerin sorularına cevap veremedim. Kendimde bir mahcubiyet duydum.  Sonra da okumaya karar verdim'' dedi.

'HEDEFİM 4 YILLIK BİR FAKÜLTE BİTİRMEK'

Okumanın yaşının olmadığını dile getiren Çalı, 4 yıllık bir üniversite okumayı istediğini belirtti. Tarih derslerini çok sevdiğini ifade eden Çalı, ''Hedefim bir dört yıllık üniversite bitirmek. Hangi dalda olursa olsun. Tarihi çok seviyorum. Trende, otobüste, yolda hangi gençle karşılaşırsam, beni takdir ediyorlar'' diye konuştu.

‘BİZE BİLİM ADAMI LAZIM’

Matematik ve fizik derslerini de sevdiğini belirten Çalı, İngilizce dersinde de zorlandığını kaydetti. DHA’nın haberine göre kitap okumayı da sevdiğini anlatan, bazen sabahlara kadar kitap okuduğunu kaydeden Çalı, okuma sevgisini şöyle anlattı: ''Keşke zamanında okusaydım da şimdi emekli bir profesör olsaydım. O zamanlar eti senin, kemiği benim mantığı vardı. Kulağımızdan tutup keşke okutsaydılar ama şimdi yapacağım inşallah. Gençlerimiz çok önemli. Beni örnek alsınlar. Bize bilim adamı lazım, teknolojiyi bilen adam lazım. Bizi dışa bağımlılıktan kurtarsınlar. Sadece onlar değil, benim gibiler de okusunlar.”

‘CAMİNİN DUVARINDA DEDİKODU YAPACAĞINA KİTAP OKUSUNLAR’

“Caminin duvarında dedikodu yapacağına kitap okusunlar. Herhangi bir kitap okusunlar. Okuyanın kırk yıl kölesi olurum demişler, boşuna dememişler.”

DAHA FAZLA