74 yaşındaki 'ninja hırsız' 8 yıl sonra yakalandı

74 yaşındaki 'ninja hırsız' 8 yıl sonra yakalandı

Japonya'da ninja kıyafeti giyerek birçok hırsızlık olayı gerçekleştiren şüpheli yakalandı.

Japonya'da polis, 'ninja kıyafetli hırsızı' yakaladı. Yaklaşık sekiz yıldır devam eden "ninja" hırsızlıklarının sonucunda yakalanan zanlının 74 yaşında olduğu ortaya çıktı.

250'den fazla zorla girme olayının faili olduğu açıklanan zanlı "Heisei Ninjası" lakabı ile anılıyordu. Güvenlik kameralarından gizlenmek için yüzünü gizlediği açıklanan zanlı, yaklaşık 1 milyon lira değerinde hırsızlık olayı ile ilişkilendiriyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; zanlının gün içinde kendisi ile aynı yaştaki kişiler gibi bir hayat sürdüğü, hırsızlık yapacağı zaman ise havanın kararmasını bekleyerek "Heisei Ninjası" olarak anılmasına neden olan kimlik değişikliğini gerçekleştirdiği açıklandı.

'DUVARLARIN ÜZERİNDE KOŞUYORDU'

Osaka şehri emniyetinden üst düzey bir yetkili, 74 yaşındaki zanlı için, "Tıpkı bir ninja gibi tamamen siyah giyiyordu" dedi. Polis aynı zamanda yakalanan zanlının "büyük bir fiziksel kabiliyet gösterdiğini, kaldırımda yürümek yerine duvarların üzerinde koştuğunu" söyledi.

Yakalanan hırsızlık zanlısının ise "Eğer genç olsaydım, asla yakalanmazdım. Artık 74 yaşındayım ve bırakma zamanı geldi" açıklamasını yaptığı belirtiliyor.