71 yolculu uçak düştü

71 yolculu uçak düştü

71 yolcuyu taşıyan uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiği duyuruldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Domodedovo Havalimanı'ndan havalanan ve içinde 71 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı havalandıktan dakikalar sonra düştü. Uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiği duyuruldu.

Saratov Havayolları'na ait yolcu uçağı kalkışın ardından radardan kayboldu. Ardından uçağın Ramenskiy'de düştüğü bilgisi geldi. Antonov An-148 tipi uçağın yerinin tespit edildiği ancak ekiplerin henüz alana ulaşamadığı öğrenildi.

Sputnik'in aktardığına göre, uçaktaki 71 kişinin 65'i yolcu, 6'sı da mürrettebat olarak açıklandı. Kazadan sağ kurtulan olmadığı belirtildi.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Uçağın düştüğü alana yakın yerde, iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bakan Sokolov, "Uçak kazasından hayatta kalan yok. Bulunan cesetler, DNA testi yapılabilecek durumda. Bu durumda DNA testi yapılmak zorunda kalınabilir" dedi.

Öte yandan, kazada yaşamını kaybeden yolcu ve kabin ekibinin yakınları ise Moskova ve Orsk şehir havalimanında yakınlarının cenazelerini bekliyor.

 

KOMİSYON KURULACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Antonov 148 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, "Cumhurbaşkanı, hükümete Moskova bölgesindeki uçak kazasıyla bağlantılı olarak özel bir komisyon kurma talimatı verdi. Cumhurbaşkanı ayrıca, bu felakette yakınlarını ve dostlarını kaybeden herkese derin bir başsağlığı diledi" ifadelerini kullandı.