7 aylık bebeği ile cezaevine konuldu!

7 aylık bebeği ile cezaevine konuldu!

Maltepe'de 2012'de katıldığı basın açıklamalarından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Halise Gülistan Diken, 7 aylık çocuğu ile birlikte cezaevine konuldu.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, 2012 yılında "KCK operasyonları" sırasında gözaltına alınan 10 kişiden Halise Gülistan Diken, tahliye edildikten 3 yıl sonra tekrardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diken, 17 Ocak 2012 tarihinde 10 kişi ile birlikte gözaltı alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı. Tutuklandıktan bir yol sonra tahliye edilen Diken, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen cezanın Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nin onanmasının ardından 19 Şubat günü gözaltına alınarak Bakırköy Kadın ve Çocuk Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. "Örgüt üyesi olmak" gerekçesi ile 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan Diken, 7 aylık çocuğu ile birlikte cezaevine götürüldü.

HÜKMÜ VEREN HAKİM "FETÖ"DEN TUTUKLU

Diken'e 6 yıl 3 ay hapis cezası veren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı ise Gülen Cemaati soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Ekinci. Diken'in avukatı Hatice Korkut, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Yaşanan duruma tepki gösteren Diken'in eşi Cengiz Zaza Akbaba ise, "Mahkemesi kapatılmış, hakimi 'terör örgütü yöneticisi" olduğu için tutuklanmış. Böyle bir mahkemenin verdiği karar ile eşim ve 7 aylık bebeğim hapishaneye konuldu. Yine de kimseye minnetimiz yoktur. Bunu yapanları teşhir etmek istiyorum. Cezaevinde halası, teyzesi, anneannesi var" dedi.

(DİHA)

DAHA FAZLA