'68 öğrenci zehirlendi; skandal gizleniyor'

'68 öğrenci zehirlendi; skandal gizleniyor'

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan ve pansiyonunda kalan birçok öğrenci içtikleri sudan zehirlendiği belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören ve okulun pansiyonunda kalan birçok öğrencinin içtikleri sudan zehirlendiğini belirtti. Yarkadaş, "Öğrenciler, sırtını AKP'ye yaslayan okul müdürünün sorumsuz tavrından dolayı ölümden döndü" dedi.

 Adı ''okul müdürünün düzenlediği köfte ve sucuk partileri"yle gündemden düşmeyen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde bu kez de zehirlenme skandalı yaşandı. Skandalı TBMM'ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, öğrencilerin okulda içtikleri sudan zehirlendiğini belirterek, konunun araştırılmasını istedi. Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde birkaç gün önce sular kesiliyor. Okul yönetimi bunun üzerine, dışarıdan su getirtiyor. Bu sudan içen öğrencilerin bir kısmı kaldıkları pansiyonda, bir kısmı ise evlerinde rahatsızlanıyor. Okul Aile Birliği'ne giden çok sayıda şikayet sonrası durum Müdür Necati Yener'e aktarılıyor. Yener ise sorun çözmek yerine aileleri 'provokasyon yapmak'la suçluyor. Böylece sorumsuzluğunu gizlemeye çalışıyor. Öğrenciler ise bu sırada yüksek ateşten dolayı kusma ve halsizlik yüzünden yataktan kalkamıyor."

DAHA FAZLA