650 milyon liraya mal edilen Mersin Şehir Hastanesinin işçilerine maaşları ödenmedi

650 milyon liraya mal edilen Mersin Şehir Hastanesinin işçilerine maaşları ödenmedi

Erdoğan’ın açılışına katıldığı ve 650 milyon liraya mal edilen Mersin Şehir Hastanesinin çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle hastanenin kapısına yürüdü.

3 Şubat’ta açılışı yapılan Mersin Şehir Hastanesinin inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle mağduriyetlerini göstermek için acil kapısına yürüdü. Burada polis barikatı ile karşılaşan işçilere ‘eylemin yasal olmadığı’ söylenerek dağılmaları istendi. 

Bir polisin “Dağılın dağılmazsanız başka şekilde dağıtırız” demesi üzerine bir işçi “burada evine ekmek götüremeyen insanlar var” dedi.

Özel güvenlik görevlilerinin yürüyüşü durdurmak için İdareye yönlendirme çabaları üzerine işçiler “idaredekiler muhattap olmuyor” diyerek tepki gösterdi.

Taşeron işçilerin bağlı bulunduğu Çağla Gruptan işçilere yarın isteyene çıkış kağıdı verileceği ve haftaya da paralarının yatacağı söylendi. İşçiler ikna olmasalar da yürüüyşlerini sonlandırdı.

“Yıllardır hayalini kurduğum proje gerçekleşti” diyen Erdoğan hastanenin açılışında “O günleri hatırlıyorum, afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli. Şimdi hastane mi görmek istiyorsun, gel Mersin'e, Mersin Şehir Hastanesi'ni gör, git Yozgat'a onu gör, git 81 vilayete hepsini gör.” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında Mersin Şehir Hastanesi için 650 milyon lira harcandığını söylemişti.