60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu velileri okullarının imam hatibe dönüştürülmesine tepkili

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu velileri okullarının imam hatibe dönüştürülmesine tepkili

Okullarının imam hatibe dönüştürülmesine tepki gösteren Sarıgazi 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu velileri “Okulumuzun ortaokul olarak kalmasını, çocuklarımızın eşit, nitelikli koşullarda eğitim görmesini istiyoruz. Okulumuza, çocuklarımıza ve çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkıyoruz.” açıklamasında bulundu.

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu’na 3 yıl önce misafir denilerek açılan imam hatip sınıfları, 3. yılın sonunda okulun bir kısmı kapatılarak imam hatip ortaokulana dönüştürüldü.

Okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan veliler kendi çocuklarının 40 kişilik sınıflarda yeterli eğitim göremediklerini, imam hatip öğrencilerinin ise 25 kişilik sınıflarda eğitim gördüklerini söyledi.

Okul önünde bugün bir basın açıklaması yaparak taleplerini sıralayan veliler “Bizim isteğimiz Sarıgazi’deki okul sayısının artırılması imam hatibin okulumuz bünyesinden çıkarılması ve çocuklarımızın daha az kişilik sınıflarda daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlanmasıdır” dedi.

Veliler dönüşümün durdurulması için Sarıgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe vereceklerini de açıkladı.

Basın açıklamasına CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel de destek verdi.

‘BU UYGULAMALAR İMAM HATİBE GİDEN/ GİTMEYEN AYRIMI YARATIYOR’

İmam hatip okullarına ve sınıflarına çifte standart uygulandığını ve bunun ayrımcılığa yol açtığını ifade eden veliler şunları kaydetti: “Ortaokuldaki öğrenciler 40 kişilik sınıflarda eğitim alırken, aynı bina içerisindeki imam hatip öğrencileri 25 kişilik sınıflarda her türlü imkan sağlanarak eğitim alıyorlar. Sarıgazideki okul yetersizliğinden dolayı zaten kalabalık olan okullar bu şekilde daha da zor şartlara sürükleniyor. Öğrenciler yeterli eğitimi alamıyor, sınıf mevcutlarının kalabalık olması nedeniyle yeterli ilgi göremiyorlar. Okulda laboratuvar açılmıyor, sosyal ve kültürel etkinlikler için gerekli alan yaratılmıyor.

İmam hatip okullarına ücretsiz yemek ve servis, çıkarılan yönetmeliklerle yalızca imam hatip okullarına/sınıflarına ayrılan bütçeler, yardımlar, az kişilik sınıflar v.b uygulamalar hepimizin çocuklarını, imam hatibe giden-gitmeyen diye ayırmaktadır.”

DANIŞTAY ‘DUR’ DEMİŞTİ

Açıklamada Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı hatırlatılarak, “Danıştay’ın İdari Dava Daireleri Kurulu 27.09.2016 tarihinde verdiği kararda Valiliklerce gelişi güzel şekilde imam hatip okullarının, sınıflarının açılamayacağına bakanlığın da okul sınıf açılmasına karar verirken, mevcut ihtiyaçları ve gereklilikleri dikkate almak zorunda olduğuna işaret etmiş ve 8 imam hatip okulunun açılması kararını durdurmuştur” denildi.

DAHA FAZLA