5 yıldızlı otelde ‘sömürü lüksü’: Sendikalı olan işçiler işten atıldı!

5 yıldızlı otelde ‘sömürü lüksü’: Sendikalı olan işçiler işten atıldı!

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan beş yıldızlı lüks otelde çalışan 14 işçi, sendikalı oldukları için işten atıldı. İşçiler, otelin önünde eylem yaparak sendikalı işçi kıyımını protesto etti.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi sahilinde hizmet veren beş yıldızlı Shangri Otel’de çalışan 14 işçi, sendikalı oldukları için işten atıldı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası’na (Dev Turizm İş) üye olan işçiler, lüks otelin önünde eylem yaparak sendikalı işçi kıyımını protesto etti.

Eylemde konuşan sendika başkanı, Ali Karabudak sendikalı oldukları için işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Eylemde konuşan işçiler de haklarını savunarak, "Sendikalı olmak suç değildir" dedi.​

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi.

17.YÜZ YIL KOŞULLARINDA ÇALIŞMA SİSTEMİ

Söz konusu lüks otelin AKP hükümetinin koruması altında olduğu bilgisini veren Yarkadaş, şunları söyledi: "Arkamdaki otelin sahibi olan Tanrıverdi Ailesi, işçilerini 2017 yılında 17. yüzyıl koşullarında çalıştırıyor. Emekçi kardeşlerimiz sendika, sekiz saatlik iş günü ve toplu sözleşme istediği için işten atılıyor.”

LÜKSÜN VE ŞATAFATIN İÇİNDE KÖLELİK DÜZENİ

“Sendika temel bir haktır ve keyfi şekilde engellenemez” diyen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otel işçileri, bunca lüksün ve şatafatın içinde kölelik düzenine mahkum edilmek isteniyor. Otel yönetimi, arkadaşlarımız sendika istediği için işçileri kovuyor. Otel sahibi aile iktidarın koruması altındadır.

Buradan aldıkları güçle, sahili bile trafiğe kapatıyor, halkın ulaşımını engelliyorlar. Bu keyfiliğe izin vermeyeceğiz. Sendika da sahil de halkın hakkıdır ve gasp edilemez. Otel yönetimi bu yanlış yoldan dönsün."

OTEL PATRONU AKP’NİN KORUMASI ALTINDA

Otel sahibi Tanrıverdi Ailesi'nin iktidarın koruması altında olduğunu belirten Yarkadaş, aynı ailenin Verdi Perdeleri'nin sahibi olduğunu da belirtti. Yarkadaş "Nasıl korunduklarını Samsun'daki gözaltı sonrası gördük" ifadesini kullandı.