47 üniversite öğrencisi zehirlendi

47 üniversite öğrencisi zehirlendi

Yurtta verilen yemekten zehirlenen 47 üniversite öğrencisi hastanelik oldu.

Foto: Arşiv

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdu'nda yedikleri yemekten zehirlenen 47 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Akşam verilen bulgur pilavı, tavuk, makarna ve ciğerden oluşan yemeği yiyen öğrencilerden bazıları bir süre sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, ishal ve baş dönmesi yaşayan öğrenciler durumu yurt yetkililerine bildirdi. Zehirlenme şüphesiyle 47 üniversite öğrencisi, kuruma çağrılan ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Yemeğin taşeron bir yemek şirket tarafından yapıldığı öğrenildi.

YURDA SÜREKLİ AMBULANS GİDİYORMUŞ!

Yurtta kalan Marmara Üniversitesi öğrencisi N. G., “Arkadaşlarımızın hepsi zehirlendi. Yemekte ciğer, makarna çorba vardı. Ciğerle makarnayı yiyen 5 dakika sonra kusmaya başladı. Biz de anlamadık zaten. Odaya çıktık herkes kusmaya başladı. Bir baktık ambulanslar geliyor. Biz de aşağıya indik yönetime bağırdık ama olanlar bunlara oldu. Daha önce de ambulanslar gelip gidiyordu. Zehirlenme vakası olup olmadığını duyurmuyorlardı” dedi.

‘BİZE REVA GÖRDÜKLERİ BU’

Başka bir öğrenci ise yurtta kalan öğrencilerin durumunu “Verdikleri makarna gerçekten berbat bir şeydi ama bizler de yemek zorunda kaldık. Yemezsek aç kalacaktık. Bize verdikleri, reva gördükleri yemek bu” sözleriyle aktardı

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ, YURDA AKREP GETİRİLDİ

Gıda zehirlenmesi skandalının ardından 100’den fazla öğrenci yurt yönetimini protestosu etti. Sloganlarla tepkilerini dile getiren öğrencilerin protestosuna karşılık olarak yurda akrep adı verilen zırhlı polis aracının getirildiği öğrenildi.

DAHA FAZLA