4 yaşındaki çocuklara ‘andımız’ denilerek ‘İslam yemini’ ettirildi

4 yaşındaki çocuklara ‘andımız’ denilerek ‘İslam yemini’ ettirildi

İstanbul Esenler’deki Enderun Mektebi İlim ve Hizmet Derneğinde 4-6 yaş arasındaki çocuklara andımız denilerek, “Aleyküm selam. Bu ne güzel kelam. Yaşasın İslam" sözleriyle başlayan yemin ettirildi.  

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre, İstanbul Esenler’deki Enderun Mektebi İlim ve Hizmet Derneğinde 4-6 yaş arasındaki çocuklara andımız denilerek dini sözlerin yer aldığı bir yemin okutuldu. 

Küçük çocuklara hep bir ağızdan söyletilerek ezberlettirilen sözler şöyle: “Aleyküm selam. Bu ne güzel kelam. Yaşasın İslam. Elimizde Kur’an. Kalbimizde iman, bir Allah’a inanan Müslüman’ız Müslüman. Ayrılmayız bu yoldan. Hep doğru yoldan. Kitaba sünnete sarılan, emirlerini yapan, yasaklardan kaçınan Müslüman’ız Müslüman.” 

‘KAPANDIK!’

Enderun Mektebi İlim ve Hizmet Derneği, bilgi almak için ilk önce bir veli olarak arandığında Enderun Mektebi Çocuk Akademisine kayıtların hâlâ devam ettiğini söyledi. Bir gün sonra görüntülerin doğruluğu hakkında bilgi almak için gazeteci olarak arandığında ise görüşülen yetkili kişi, videonun eski bir video olduğunu ve kurumun kapandığını söyledi. 

 

DAHA FAZLA